Novice

PRAZNIČNI MAREC V DOMU STAREJŠIH OBČANOV GROSUPLJE

 

Mesec marec je bil izjemno velikodušen s prazniki, saj so se v njem zvrstili 8. marec – Dan žena, 10. marec – 40 mučenikov, 12. marec – Gregorjevo, 25. marec – Materinski dan in še 28. marec – Velika noč.

 

V Domu starejših občanov Grosuplje in Centru aktivnosti Grosuplje smo še posebej obeležili tri izmed vseh naštetih praznikov. Dobro jutro smo damam na Dan žena zaželeli z glasbo in ročno izdelanim cvetom tulipana, moške pa je v lepši dan na dan 40 mučenikov pospremila vejica trnja okrašena s suhimi slivami in iskreno voščilo. Da smo bili pošteni tako do žensk kot moških, smo pripravili posebno prireditev namenjeno počastitvi obeh praznikov, 9. marca 2016. Na prireditvi je moškim nasmeh na obraz risal Ženski pevski zbor Nasmeh iz Grosuplja, ženske pa so vse do zadnjega trenutka nestrpno pričakovale presenečenje zanje, skritega gosta. Ob njegovem prihodu so bile navdušene dame, ko pa je tudi zapel, je bilo navdušenje prisotno prav pri vseh. Skrivni gost je bil Marko Vozelj, zelo dober glasbenik in izjemen človek, saj je k nam prišel popolnoma dobrodelno s seboj pa prinesel dobre pol ure veselja, glasbe in dobrega vzdušja. Zato se Marku tudi iskreno zahvaljujemo. A Marko ni bil edini skriti gost, pripravili smo še enega, in sicer je bil to gospod Janko Prah, harmonikar in sin naše stanovalke. Janko je poskrbel za glasbeno spremljavo našega skritega gosta in za presenečenje svoji mami, ki ni mogla skriti veselja in solzic v očeh. Iskrice v očeh in široki nasmehi na obrazih so govorili to, kar besede težko dovolj dobro opišejo – bil je enkraten in neponovljiv večer.

V velikem tednu pa smo se pripravili na Veliko noč s tekmovanjem za najlepše pirhe. Na tekmovanju so sodelovale vse gospodinjske skupnosti našega doma in tudi članice Centra aktivnosti Grosuplje. Pripravili smo 200 pirhov, ki so jih naši stanovalci dobili na velikonočno jutro, vsaka skupina pa je izdelala tudi pet tekmovalnih pirhov, ki smo jih nato oštevilčili, postavili na razstavo in organizirali glasovanje. Najlepše pirhe so tako lahko izbirali prav vsi, tako stanovalci, kot njihovi svojci in obiskovalci. Izbrati najlepšega izmed najlepših ni bila lahka naloga. Na koncu smo podelili priznanja v osmih različnih kategorijah – umetniški vtis, največ vloženega truda, ustvarjalnost, sodobna pisanka, izvirnost, lastno delo, barvitost, ljudsko izročilo in posebna kategorija zmagovalec glasovanja. Namen projekta je bil v povezovanju vseh naših stanovalcev, članov centra in zaposlenih in uspelo nam je skupaj ustvariti prijeten, zanimiv dogodek, ki je s tekmovanjem vnesel tudi nekaj popestritve in drugačnosti v naš vsakdan.

Pomlad je tu, s tem pa so tu tudi novi načrti in novi dogodki na katere lepo vabljeni:

 

30. 4. 2016 ob 15. uri v jedilnici Doma starejših občanov Grosuplje nastop folklorne skupine iz tujine,

5. 5. 2016 bo ob 19. uri v Družbenem domu predstavitev dejavnosti Centra aktivnosti Grosuplje,

20. 5. 2016 ob 18.30 v jedilnici Doma starejših občanov Grosuplje večer fantovske glasbe »Ljubezen je v zraku«;

9. 6. 2016 ob 18.30 pa večer Dalmatinske glasbe v soju bakel in prijetnega poletnega vetriča.

 

Vljudno vabljeni prav vsi, ki vas zanima kako luštno je pri nas.

Imate vprašanje?

040 / 885 528

info@ca-grosuplje.si