Program centra aktivnosti 2017 / 18

       

VEČGENERACIJSKI CENTER

 

1.      SKUPINA ZA SAMOPOMOČ

OPIS:Teme, o katerih se bomo pogovarjali, bomo izbirali skupaj. Potrudili se bomo, da bodo raznolike, zanimive, predvsem pa takšne, preko katerih bomo osebnostno rastli. Vsak zase in skupaj v skupini. Drug drugemu bomo poklanjali lepe misli in izkušnje, se veselili novih spoznanj in seveda tudi prisluhnili težavam, ki jih prinaša vsakdanje življenje.

 

 

 

2.     URJENJE SPOMINA IN LOGIKE – ZAČETNA IN NADALJEVALNA SKUPINA

OPIS: Na delavnicah bomo pridno telovadili s svojimi možgani. Reševali bomo izzive s številkami, besedami, slikami, reševali logične uganke, se igrali miselne igre in še in še. Pri vajah se bomo trudili, da bomo izzvali čim več naših čutil in s tem našim možganom postavljali nove izzive. Kar pa je najbolj pomembno – na delavnicah se bomo tudi smejali in se s tem sproščali.

 

 

 

3.       TELOVADBA ZA HRBTENICO IN SKLEPE

OPIS: V preteklem letu je bila to najbolj obiskana aktivnost. Z vadbo bomo nadaljevali tudi v tem letu, jo nadgradili in popestrili. Pri tem boste sodelovali udeleženci sami. Vadba bo tudi letos strokovno vodena.

 

 

 

4.       TELOVADBA ZA SENIORJE

OPIS: Telovadba se bo izvajala stoje in sede, občasno s pripomočki, kot so trakovi, žoge… Vadba bo zajemala vaje za osteoporozo. Namen vaj je zmanjšati posledice, predvsem pa preprečiti večjo oviranost v gibanju. Aktivnost pomaga preprečevati in nadomeščati izgubo kostne mase, večja okretnost pa zagotavlja manjšo pogostost padcev-manj zlomov. Na telovadbi boste izvajali vaje z obremenitvijo, vaje proti uporu, vaje za izboljšanje in korekcijo drže, vaje za ravnotežje.

 

 

5.       PLESNA TELOVADBA

OPIS: Vadba je idealna za vse, ki se želite razgibavati in se hkrati zabavati.Ponujamo vam zabavno vadbo, ki ugodno vpliva na razpoloženje in je učinkovita saj vpliva na porabo kalorij, izgorevanje maščob, krepi delovanje srca, izboljšuje kardiovaskularni sistem, pripomore k pridobivanju kondicije, pomaga pri izboljšanju koordinacije…

 

 

 

 

6.      USTVARJALNE DELAVNICE IN KREATIVNO DRUŽENJE

OPIS: Vsak človek ima prirojeno določeno mero ustvarjalnosti, ki pa jo mora negovati, da raste in se razvija. Na ustvarjalnih delavnicah bomo razvijali svojo ustvarjalnost, izmenjevali ideje in znanje ter pustili domišljiji prosto pot. Dejavnost bo namenjena druženju, kavici, klepetu, izmenjavi idej, izkušenj, vzorcev...

 

 

 

 

7.       PEVSKI ZBOR TINKE

OPIS:  V pretekli sezoni je v CAG-u začel delovati zbor. V zboru je redno prepevalo 7 pevk. V tem letu pričakujemo, da se bodo zboru pridružili novi člani.

 

 

 

 

8.      SPROŠČANJE

OPIS:  Udeleženci se v sproščenem vzdušju prepustijo vodenemu sproščanju. Namen je umiritev duha in sprostitev telesa, ter si s tem nabrati energije za nove izzive.

 

 

 

 

 

9.    RAČUNALNIŠTVO

OPIS:  Namen tečaja je udeležence seznaniti z uporabnimi računalniškimi znanji. Udeleženci bodo pridobili osnovna znanja za uporabo računalnika, pisanje, urejanje, uporabo elektronske pošte, uporabo spletnih strani, nakupovanje preko spleta, pogovori preko računalnika, kako in za kaj uporabljamo tablico…. Vsebina tečaja se bo sproti prilagajala željam in potrebam udeležencev.

 

 

 

 

10.   POHODNIŠTVO

OPIS: Občasno bomo za člane organizirali vodene pohode v bližnjo in daljno okolico naše občine. Pri izbiri bomo upoštevali želje udeležencev.

 

 

 

 

11.   DRUŽENJE IN DRUŽABNE IGRE

OPIS: Družabne igre ne bodo vnaprej določene in vsiljene, ampak prepuščene udeležencem. Lahko boste igrali šah, človek ne jezi se, kartali…, ali pa samo prebrskali časopis, poklepetali...

 

 

 

 

12.   TUJI JEZIKI - ANGLEŠČINA

OPIS: Namenjena je tako začetnikom kot tistim, ki bi znanje angleščine radi obnovili in nadgradili. Naučili se boste osnovne razumevanja in sporazumevanja v angleščini.

 

 

 

 

13.   TUJI JEZIKI – ŠPANŠČINA

OPIS: Namenjena je začetnikom, ki bi znanje španščine radi osvojili na osnovnem nivoju. Naučili se boste osnovne razumevanja in sporazumevanja v španskem jeziku.

Skupina se bo oblikovala, če bo dovolj prijavljenih.

 

 

 

14.   STROKOVNA PREDAVANJA IN DELAVNICE

OPIS: Tekom leta bomo pripravili različna strokovna predavanja na teme kot so: demenca, prilagoditve stanovanja v starosti, zdrava prehrana, preprečevanje padcev...

 

 

 

 

 

15.   PRAZNOVANJA DRUŽENJE, IZLETI

Prisluhnili bomo vašim željam in za vas pripravili praznovanja, druženja in izlete.

 

16.   VADBA NA BIOSINHRONU, VADBA ZA INKONTINENCO….

Za vadbo se vnaprej dogovorite, vadba je dodatno plačljiva, oglejte si posebno zloženko!

 

Za več informacij pokličite: 040 88 55 28

Imate vprašanje?

040 / 885 528

info@ca-grosuplje.si